Agnes Vanhellemont

Printvriendelijke versiePrintvriendelijke versie

Agnes Vanhellemont is gehuwd met Eddy Claes,  moeder van Karolien en Joris en trotse oma van Jitse, Jeff, Wannes en Emiel. Ze woont in Kapellen en is daar al sinds haar jeugd actief in de kerk.
Ze startte haar parochiale inzet als lid van het zangkoor om daarna een taak in de vormselcatechese op te nemen. Later was ze vooral de stuwende kracht in de parochieploeg van Kapellen en afgevaardigde voor haar parochie in de federatieploeg.

Als verpleegkundige met pensioen engageert ze zich ook vandaag nog om de noden van de zieke en noodlijdende medemens te kennen en er zorg voor te dragen. Vanuit die zorg volgt ze al heel wat jaren de acties van Welzijnszorg en Broederlijk Delen op en zet ze zich ook in bij het Mamadepot in Meensel-Kiezegem.

De keuze om binnen onze pastorale zone het werkveld diaconie aan Agnes toe te vertrouwen was daardoor bijna vanzelfsprekend. Agnes is zorgzaam en vanuit haar bijzondere aandacht voor mensen in nood een gedreven kracht in onze Zoneploeg. Ze hecht veel belang aan open communicatie en een goede praktische organisatie van diverse initiatieven.

Komende uit een gelovig nest laat ze zich graag inspireren door de wekelijkse eucharistieviering. Haar grootste betrachting bestaat er in mee te werken aan een hechte en warme geloofsgemeenschap waar zij in woord en daad het geloof kan doorgeven.