Nieuws uit de parochie

Elke eucharistieviering licht priester Luc Thiry het Evangelie toe. Hij brengt de betekenis van Gods en Jezus’ woorden. Hij kent en beleeft de evoluties in de maatschappij, de mentaliteit van de mensen… m.a.w. hoe de mensen met hun levenswijze, hun relaties en hun geloof omgaan. Juist daarom is zijn geschreven en gesproken taal zo diepzinnig, zo intellectueel en zo enselijk. Maar tegelijk sterk verbonden met het christen-zijn, met het geloof in God, Jezus en zijn Kerk.

VRIJWILLIGERS VAN DE PASTORALE ZONE SINT- FRANCISCUS: BEDANKT

Wat was gestart met een mooi voornemen, om elke twee jaar de vrijwilligers van onze Pastorale Zone te trakteren met een barbecue, is door corona abrupt afgebroken en daarna wat uit het oog verloren.
Maar dit jaar was het weer zover: alle vrijwilligers die actief zijn in onze verschillende kerken werden op zondag 30 juni 2024 uitgenodigd voor een gezellig en lekker feest!
En dat al die mensen blij waren met die uitnodiging bleek uit de talrijke inschrijvingen. Het doet deugd als je heel die bende samen ziet. En dan mogen we nog die mensen niet vergeten die er niet konden bij zijn...

SAMANA KAPELLEN OP BEDEVAART

Op woensdag 22 mei gingen we naar de mooie kapel van de Heinkensberg in Wever waar diaken Marc ons om 14.30 uur voorging in een mooie viering. Moeder Maria en de heilige Rita stonden centraal.
Daarna ging het richting Het Windmoleke waar we konden genieten van koffie, lekkere taart en achteraf ook nog iets fris.
Het werd een gezellige namiddag!

...

EEN EXTRA DUWTJE NODIG TIJDENS DE EXAMENPERIODE?

Menig scholier, student, ouder en grootouder steken dezer dagen een kaarsje aan en spreken daarbij vaak ook een gebedje uit voor de goede afloop van de toetsen- of examenperiode.

In de prachtige kapel van de Heinkensberg (Heinkensbergstraat in 3384 Wever) is dat niet anders: in deze periode branden traditioneel opvallend veel kaarsjes en noveenkaarsen voor het eeuwenoude Mariabeeld.
Sinds kort ligt er ook een bundel waar je tijdens de maand juni een bemoedigend woord voor (mede-)studenten en leerlingen kan opschrijven. Ook je eigen onzekerheden, zorgen en twijfels kan je er in...

KAPELLETJESVERZORGERS IN DE BLOEMETJES GEZET

In de maand mei krijgt Onze-Lieve-Vrouw overal in ons Vlaamse land extra aandacht. Er worden rozenhoedjes gebeden, beelden versierd, bloemen geplant, kapelletjes proper gemaakt.

En dat is belangrijk, want we merken dat heel wat mensen die kapelletjes bezoeken. Er gaan bidden, troost zoeken bij Maria, gewoon even halt houden of een kaarsje branden. Daarbuiten zijn die kapellen en kapelletjes ook een stukje materieel erfgoed dat in ere dient gehouden te worden.
En daar zijn heel wat vrijwilligers uit onze parochies mee bezig, niet enkel in mei, maar het ganse jaar door. En ze...

MAANDELIJKSE EUCHARISTIEVIERING IN WOONZORGCENTRUM DEN BOOMGAARD

Van harte welkom om op woensdag 5 juni ’24 om 14.30 uur mee eucharistie te vieren in Residentie Den Boomgaard (Stationsstraat). Ook u, als niet-bewoner en niet-familielid, bent welkom om mee te vieren met de bewoners en priester Luc.

...

OP TOCHT NAAR SCHERPENHEUVEL

Op zondag 12 mei trok een delegatie uit de pastorale zone Sint-Franciscus Glabbeek de wandelschoenen aan, om op bedevaart te vertrekken naar Scherpenheuvel.
In alle vroegte, 5.30 uur verzamelden een tiental wandelaars in Kapellen. Omstreeks 8.20 uur arriveerden zij in de basiliek.
Ook kwamen enkelen met de fiets vanuit Glabbeek en een heel aantal bedevaarders nam de wagen, om te kunnen deelnemen aan de eucharistie, voor deze gelegenheid voorgegaan door onze eigen pastoor Luc.
Het werd een herkenbare viering, met veel bekenden rondom ons, opgeluisterd door het zangkoor onder...